Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Párkapcsolat és szexualitás - a szakértő szemével

"Orgazmus bajnokság" - Ki ér előbb célba?

2017. május 15. - Kerek Kriszta

race-2090184_1920.png 

Mindannyian ismerjük azt a szakállas viccet, aminek a csattanójában a férj szeretkezés után így szól a feleségéhez: „drágám, neked is pont annyi időd volt az orgazmusra, mint nekem”.

A valóságban, ha ez a mondat nem is hangzik el a párok között, de sok kapcsolatban okoz problémát, hogy a férfiak gyorsabban jutnak el az orgazmusig, mint a nők. A folytatás a párok egyéni habitusától függ. Amennyiben a nő rendszeresen kielégítetlen marad, az frusztrációhoz vezethet. Elveszítheti az érdeklődését a szex iránt, elutasíthatja a partnerét, ami egyre távolabb taszítja egymástól a két félt. Nem nehéz elképzelni, hogy milyen hatással lesz ez a párkapcsolatra.

Fontos lenne, hogy csak akkor kerüljön sor a szeretkezésre, ha mind a két fél igazi vágyat érez. Az élet apró-cseprő ügyei, a számtalan megoldásra váró feladat és a napi rutinból fakadó feszültség azonban gyakran a háttérbe szorítja a szexuális késztetést.

Az előjáték már ébredéskor elkezdődik

Sajnos ma Magyarországon nincs párkapcsolati nevelés az iskolákban. (Miért lenne ez fontos? Olvasd el itt: „A fiúknak fütyijük, a lányoknak puncijuk van”) A fiatalok egymástól és az internetről tanulják, hogy „hogyan kell szexelni”. A felnőtt filmek azonban nem alkalmasak arra, hogy szexuális kultúrát közvetítsenek. A férfiak jelentős része hiszi azt, hogy elég csak „odanyúlni” a nőnek, és az máris készen áll a szeretkezésre. A nők pedig, talán megfelelési kényszerből, talán szégyenlősségből, nem beszélnek arról, hogy ez nekik nem elég. Úgy tesznek mintha... és csendben „letudják a kötelességüket.”

Már többször írtam, hogy a nő legfontosabb erogén zónája az agya. Miért mondogatom ezt mindig? A nők sokkal inkább emocionális lények, mint a férfiak. Számukra az előjáték nem az ágyban kezdődik – hanem az agyban.

-a_no_szamara_az_elojatek_nem_az_agyban_hanem_az_agyban_kezdodik_-.jpg

Reggel, amikor a zuhany alól kilépve elkapja a férfi vágyakozó pillantását, amikor kedves üzeneteket talál az autója szélvédőjén vagy amikor férfi felhívja a munkahelyén, csak azért, hogy elmondja neki mennyire várja, hogy este találkozzanak. Ezek az apró gesztusok beindítanak a nőben olyan lelki folyamatokat, amelyek hatással vannak a hormon háztartására is.

 A „titokzatos” orgasztikus görbe

A férfiakkal ellentétben, akik az izgalom megjelenése után szinte azonnal „akcióra készek”, a nőknél az izgalmi szint sokkal lassabban emelkedik. Ezért történik meg sokszor, hogy amikor a férfi már készen áll a behatolásra, a nő még csak el sem kezdett nedvesedni.

orgasztikus_gorbe-page0001.jpgAz ábrán jól látható ez a folyamat, a 2. szakasz, az úgynevezett „szexuális izgalomba kerülés szakasza” jeleníti meg. Ha semmi nem zavarja meg ezt a fázist, akkor a nő izgalmi állapota lassan, egyenletesen emelkedik, míg a férfié sokkal gyorsabban, meredekebben. Ez sokszor megzavarhatja a párok közt lévő harmóniát. Hogy ez (ismét) egyensúlyba kerüljön, mindkét nemnél különböző a cél. A nőknél az, hogy egy bizonyos időintervallumon belül elérjék az orgazmust, a férfinál pedig, hogy képes legyen addig visszatartania a magömlését.

Ez így elég rosszul hangzik, de csupán annyit jelent, hogy a párnak „össze kell csiszolódni”. Meg kell ismerni egymás testének reakcióit és képesnek kell lenni mindkét félnek, hogy meg tudja fogalmazni a vágyait. A nő pl. azt, hogy mikor szeretné, ha a behatolásra sor kerüljön vagy, hogy milyen hosszú előjáték hozza őt kellő izgalomba. A férfinak pedig meg kell tanulni olvasni a nő jelzéseiből, odafigyelni az igényeire és kontrollálni a saját péniszét.  (Itt találsz ötleteket a megvalósításhoz: Csajok a csúcson – A női orgazmus 8 kulisszatitka)  Nem mellékesen ha megtanulja késleltetni a magömlését, a saját gyönyörét is fokozni tudja.

Az izgalmi állapot szakasza mindkét nemnél egy úgynevezett. „plató fázisba” torkollik. Ez tulajdonképpen egy nagyon kellemes szakasza az együttlétnek, amikor az izgalmi állapot szintje állandó. Megfigyelhető az ábrán, hogy a férfiaknál ez a szakasz is rövidebb, ezért van az, hogy a férfinak tudatosan kell figyelnie arra, hogy ne érje el a következő szintet – az orgazmust – hamarabb, mint a partnernője. Hogy ehhez mennyi idő kell, az egyéni adottságokon és a pár „rutinján” múlik. Rövidebb ideje együtt lévő párok esetében hosszabb lehet ez az idő, mert az összhangot általában többszöri együttlét után lehet csak kialakítani.

Az izgalmi görbe utolsó fázisa, „az elernyedés szakasza”.  Látható, hogy a férfiaknál ez a szakasz a csúcspont elérése után hirtelen következik be, meredeken „zuhan”. A nőknél, csak úgy, mint az „izgalomba kerülés szakasza”, lassan, fokozatosan csendesedik le. Hétköznapi nyelvre lefordítva, és kissé kisarkítva, ezért vágyik a nő szeretkezés után simogatásra és beszélgetésre, míg a férfi arra, hogy a fal felé fordulva aludhasson.

Hibáztatás helyett

 1111102016_fa311102016.jpg

Az eltérő szexuális igények gyakran okoznak gondot a párkapcsolatokban. Gyakori a másik hibáztatása, amik előbb veszekedésbe torkollnak, majd amikor a pár már „menthetetlenül” eltávolodott egymástól, valamelyik fél részéről megtörténik a félrelépés. Egy új, izgalmas kaland, ahol az illető újra teljes értékű nőnek vagy férfinak érezheti magát.

Azonban amint azt láthatjuk, az eltérő szexuális igények adódhatnak egy igen egyszerű tényből, mégpedig abból, hogy az egyik fél férfi, a másik pedig nő. Az eltérő biológiai felépítés, a hormonok játéka „megviccelheti” úgy a párt, hogy annak ne nevetés, hanem sírás legyen a vége.

Ezért fontos, hogy ismerjük a saját és a másik nem testének működését is. Ne duzzogjunk vagy kezdjünk el veszekedni, ha valami nem terveink szerint alakult, hanem próbáljuk meg összehangolni a vágyainkat. Kísérletezzünk, játsszunk, gyakoroljunk. Arra figyeljünk oda, hogy ne az orgazmus legyen a cél, főleg ne a hüvelyi orgazmus elérésnek erőltetése. Ezzel kapcsolatban még sok téves elképzelés él a köztudatban. (Nézd meg melyek ezek: Hüvelyi kontra csikló orgazmus – Tények és tévhitek)

Az orgazmus csak hab legyen a tortán, mert görcsös akarnokságunk következtében a szexuális élvezetek egész garmadájáról maradunk le.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekkriszta.blog.hu/api/trackback/id/tr4612504175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.