Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Párkapcsolat és szexualitás - a szakértő szemével

Hogyan mondj nemet a párod közeledésére anélkül, hogy kockára tennéd a párkapcsolatod

2017. szeptember 16. - Kerek Kriszta

rejected.jpg

Nap, mint nap találkozunk azzal a problémával, hogy a pár egyik tagja nem kívánja a szexet, és a másik fél ezért folyamatos elutasításban részesül. Ennek sokszor teljesen természetes oka van, mint például a kimerültség, betegség vagy az is lehet, hogy egy olyan eseményt történt a családban vagy a munkahelyen, ami miatt teljesen máshol járnak a gondolataid.

Vannak azonban olyan okok, amikre oda kell figyelni, és ha ez a vágyhiány elhúzódik, akkor mindenképp érdemes segítséget kérni.

Általános nézet, hogy a nők utasítják el az állandóan tettrekész férfit, de természetesen ez nem így van. A vágyhiány a férfi részéről is ugyanúgy fennállhat.

Nézzük most meg mégis azt a helyzetet, amikor a nő nem kívánja az együttlétet. Hogyan mondjon nemet a férfinak úgy, hogy a párkapcsolat és a férfi önértékelése se sérüljön?

Általában a párkapcsolatok hosszával egyenes arányban növekszik a nemleges válaszok száma. Igazi magyarázatot azonban sokszor nem adnak a férfinak.  A nők igazi mesterei azoknak a praktikáknak, amelyekkel megúszhatják az együttléteket. Egyszerűen csak nemet mondanak, esetleg úgy tesznek,mintha nem is vették volna észre a másik jelzéseit vagy mindenféle kifogást kitalálnak. Hivatkoznak fejfájásra, a gyerekekre, de igazi magyarázatot nem adnak a férfinak. Az állandó elutasítás azonban könnyen éket verhet a két fél közé és veszélybe sodorhatja a párkapcsolatot.

no-1532789_1920.jpg

Természetesen nem kell elfogadni a kezdeményezést, nem kell belemenni csak azért az együttlétekbe, hogy megfeleljünk a másiknak, de arra figyeljünk oda, hogy ezt olyan módon adjuk a tudtára, ami nem sérti az önérzetét.

Mit tehetünk?

  1. Adj visszajelzést arról, hogy észrevetted a közeledését!

Egy szexuális „felajánlkozás” mindig sebezhetővé teszi az embert, még akkor is, ha adott esetben egy sebezhetetlennek tűnő férfiról van szó. Érzékeny pontra tapinthatunk, ha nem veszünk tudomást arról, hogy a párunk épp megnyílt nekünk.  Ezért semmiképp se tegyünk úgy, mintha észre sem vettük volna a szándékát.

Képzeld magad a helyzetébe! Nagyon szeretnél valamit tőle, de ő tudomást sem vesz rólad vagy egy flegmán odavetett mondattal leszerel. Neked sem esne jól, igaz?

Nagyon fontos, hogy akkor is, ha nem érzed magad késznek az együttlétre, akkor se hagyd figyelmen kívül a párod jelzéseit. A „nem”-et is be lehet úgy csomagolni, hogy ne sértsd meg vele a másikat. Kezdd úgy a mondatot például, hogy „Jó érzés, hogy kívánsz, de..” . A „de” után viszont mindig adj magyarázatot és ügyelj arra, hogy a valódi okokról beszélj és ne üres kifogásokat keress! Ne kreálj hamis indokokat, amikről messziről süt, hogy csak kifogások.

  1. Ne gúnyold ki!

Ne mond azt, hogy „te mindig csak arra gondolsz...” vagy hogy „téged csak a farkad vezérel”. Lehet, hogy a párod egy számodra teljesen lehetetlen helyzetben kezdeményez. Épp hazajöttél a futásból vagy egész nap a kertben dolgoztál, koszos vagy és izzadt, mégis amint belépsz a házba, a párod szinte azonnal neked esik. Ahelyett, hogy leteremtenéd, inkább örülj, hogy egy ilyen szituációban is vonzó vagy a számára. Hidd el sokan cserélnének veled!

  1. Mindig adj magyarázatot!

professor-2308610_1920.jpg

Amikor a partnered kezdeményez és te nem szeretnél vele együtt lenni, akkor mindig mondd meg neki konkrétan, hogy mi az oka, hogy te erre most nem állsz készen. Például betegek a gyerekek és aggódsz értük, vagy készülnöd kell egy másnapi megbeszélésre, esetleg vizsgád lesz az iskolában. Az is lehet, hogy rosszul érzed magad és nincs kedved semmihez. Ha megértik az okokat, akkor nem személyes elutasításnak fogják fel és nem kelt bennük rossz érzést.

    4. Értesd meg a partnereddel, hogy nem őt utasítod el, hanem az együttlétet!

Magyarázd el, hogy nincs vele semmi baj, hogy te is kívánod őt és hogy nem múlt egy a vágyad iránta, csak éppen nem alkalmas az együttlét az adott pillanatban. Itt gondolj az előző pontra és mindig fogalmazd meg pontosan az okát a nemleges válaszodnak.

Elképzelhető, hogy előbb-utóbb kirajzolódik egy minta, amit felismersz, hogy milyen alkalmakkor utasítod vissza a párod közeledését. Ha rájöttél, akkor ezt oszd meg vele és próbáljatok meg megoldást találni ezekre az élethelyzetekre.

  1. Ajánlj alternatívát!

Például ha egész nap dolgozol és éjszaka már hulla fáradt vagy, akkor mondd azt a párodnak, hogy „Mire éjszaka az ágy közelébe kerülök, másra sem vágyom, csak hogy bezuhanjak és aludjak, de amikor a munkából hazaérek még nem vagyok olyan fáradt. Mit szólnál hozzá, ha akkor bújnánk ágyba?”

Ha túlságosan fáradt vagy a szexhez, akkor mondd azt, hogy most nem, de például egy olyan alternatívában benne vagy, hogy nézheti a párod amikor fürdesz és közben maszturbálhat.

Figyeld meg, hogy a megszokottól eltérő szituációk extra izgalmakat tartogatnak a számodra is!

  1. Fontold meg a partnered kérését!

question-2736480_340.jpg

Igazából amikor a partnered kezdeményez, gondold át, hogy valóban nincs kedved a szexhez? Tényleg annyira nyűgös lenne-e az együttlét, mint ahogy elsőre gondoltad?

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mennyire vagy nyitott az összebújásra abban a pillanatban! Ha van némi esély, akkor ezt mondd el a párodnak is. Mondd neki például azt, hogy „Ebben a pillanatban nem alkalmas, de adj nekem fél órát amíg lefektetem a gyerekeket, és utána meglátom, hogy mennyire leszek fáradt.” Ha nem állsz készen, akkor nyugodtan mondd el ezt a partnerednek.

Fontos megérteni azt, hogy nagyon ritkán akarja a pár mindkét tagja az együttlétet ugyanabban az időben. Törekedjetek olyan megoldásra, amely mindkettőtök számára megfelelő és kielégítő!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekkriszta.blog.hu/api/trackback/id/tr3112868300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korosde 2017.09.17. 12:49:01

Én azt gondolom,ha szeretet van a kapcsolatban akkor ez áthidalható. Igen lehet nemet mondani de akkor kezdemnyezni illik záros határidőn belül. Előfordul hogy a feleségem mondjuk csak arra vágyikhogy simogassam a hátát mert az esik jól. Ja ez 20 perc akkor is szivesen csinálom. Ha én arra vágyom hogy simogassa a farkam, vagy hogy kielégítsen akkor ezt ő is szivessen teszi meg. Kommunikáció. Ráadásul számtalanszor lesz egyikből vagy a másikból egy jó dugás. Mert a kedv bármitől megjöhet.

roli101 2017.09.17. 12:51:36

Kérnék egy ehhez hasonló írást arról, hogyha a férfinak nincs kedve a feleségével ágyba bújni, akkor mit mondjon, hogy ne legyen sértő.
Egyébként minél gyakrabban mondtok nemet, mindegy milyen okra hivatkozva, annál hamarabb következik be az elkerülhetetlen, hogy a férjetek, keres olyat, aki nem mond nemet. Két nő szexuális étvágya pont elég egy férfinak.

Jakab.gipsz 2017.09.17. 12:53:00

És mi van akkor, ha a férfinek nincs kedve, vagy csak elfelejtette, vagy nem vette észre a nő érdeklődését, vagy csak a nőknek van joga kitérni egy kezdeményezés elől. Ismét egy kettős mérce, már-már uncsi.

Up! 2017.09.17. 12:53:06

Az 5-ös pontot nem javasolom (férfi szemmel)! Könnyű átbillenteni, hogy hitegetésnek tűnjön és az bosszantó tud lenni!

Hortenz 2017.09.17. 12:54:10

Beszélj mellé, trükközz, fogalmazz körmönfontan, és véletlenül se legyél őszinte! Egy nőnek a dolga, a konyhán kívül, az ágyban van. Milyen szerencse, hogy ma már kibújhatunk a kötelességünk alul, ha azt kellően megmagyarázzuk a modern kommunikációs technikák segítségével!

de let e ... 2017.09.17. 12:54:15

Bizony ezzel nyírják ki a nők a házasságot és utána megy a rinyálás , hogy mennyire megváltozott a férje viselkedése vele szemben , meg hogy más nők után kajtat .

CoolKoon 2017.09.17. 14:08:27

@Jakab.gipsz: "csak a nőknek van joga kitérni egy kezdeményezés elől. Ismét egy kettős mérce, már-már uncsi." - Neked annyira nehezedre esik felfogni, hogy a kezdeményezések hárítása mindkét nem részéről ugyanoda (szakításhoz/váláshoz) vezet, vagy csak direkt játszod a hülyét?

CoolKoon 2017.09.17. 14:37:40

Ezek az udvarias lepattintások mind szépek és jók, de pl. kezdeményezés nélkül előbb-utóbb csak elvezetnek a váláshoz/szakításhoz így is.

CoolKoon 2017.09.17. 14:38:43

@de let e ...: Szerintem meg ez egy sokkal általánosabb jelenség megnyilvánulásának az egyik formája, mégpedig az egymás iránti tisztelet hiányáé. Ha az egyik fél nem tiszteli a másikat, akkor úgy gondolja, hogy ilyesmit is megengedhet magának, és még csak meg sem fordul az ostoba fejében, hogy mennyire a visszájára sülhet el a dolog.

CoolKoon 2017.09.17. 14:38:50

@korosde: "Igen lehet nemet mondani de akkor kezdemnyezni illik záros határidőn belül. " - Ott a pont...

Figyel Castro 2017.09.17. 14:39:19

@de let e ...: ha őszinte vagyok, akkor meg az a baj. Nálunk pl. a férjemnek a szex gyógyszer mindenre. Nekem már akkor sem megy, ha valami a lelkem nyomja. És mi nyomja a lelkem-hát ami az övét is, az anyja (hosszú sztori, fooyamatosan hívja fel magára a figyelmet, buta és hiszékeny. A legutolsó sztori egy házasság egy skizo fickóval, aki persze ezt eltitkolta, anyós meg elhitte neki, hogy csak altató amit szed, és azért van rokkantosítva, mert megjátszotta magát a bizottságnak. Aztán öngyi akart lenni 2x, de mindig visszaédesgette magát).
A szex csak akkor jó, ha mindketten akarják, a nemet meg kell érteni, legyen bármi az oka.

Rémbódess 2017.09.17. 14:40:13

"...hogy nézheti a párod amikor fürdesz és közben maszturbálhat."

Szerintem inkább menjen a férfi unikornisra vadászni, több esélye lesz rá, mint ilyet hallani. A legtöbb nő ugyanis még a férfi jobbkezére is féltékeny. Egy ilyen möndat kb egyenértékű lenne azzal, hogy "nincs kedvem, menj át, dugd meg a szomszéd Julcsát".

A kedvencem, hogy a nő elutasítja a közeledést, majd elalszik. De fál óra múlva arra riad fel,, hogy a fikcó próbálja kézzel lerendezni magát és akkor meg megy a sértődés...

Figyel Castro 2017.09.17. 14:40:33

@roli101: imádom a férjem, de a tapasztalat szerint ilyen nincs.

Ha a férfi ezért dug félre, akkor amúgy sem a feleségét/párját/mittudoménmijét akarta, hanem a dugást. Akkor mwnjen és keféljen.

Ja, tapasztalat még: ugyan a tényleges testi kapcsolathoz nincs kedvem, de értésére adom, hogy neki attól jó lehet, szóval kielégítem szívesen (fuj, de hülye szó, de értitek), szóval megszeretgetem "máshogy", de megy tovább a műsor, hogy naaa, csak egy kicsit, naaa... ettől be is gőzölök aztán, és vége.

Up! 2017.09.17. 16:50:35

@Figyel Castro: A második bekezdéseddel máris beleestél a fent említett 2. pont hibájába... ügyes...

rozsomák 2017.09.17. 16:50:54

Azt azért szögezzük le, hogy a nők nem azért tagadják meg sokszor a szexet a férfitől, mert nem szeretik a szexet, hanem mert a szex a nő számára egyfajta "üzleti" eszköz egyéb céljai elérésére. Ha mindig hajlandó lenne a szexre, annak nem lenne értéke, nem lehetne idomítani a férfit.
Ezt a legtöbb nőnek megtanítja az anyja.

Szergej Csagajev 2017.09.17. 18:35:21

@rozsomák: Ez valóban érdekes téma, nem tudom, hogy kitől és hogy tanulják el, de valóban a csereeszköz jellege a legfontosabb. Ha én futnék bele ebbe a megvonósdiba, pontosan nem tudom, mit tennék, de két lehetőséget látok: ha érne még annyit a dolog, hogy ne azonnal lapáttal jutalmazzam, akkor egyszeri sikertelen megvitatás után (ennyit azért talán megadnék a másik félnek) én is elkezdenék megvonni, csak nyilván nem szexet, hanem együtt töltött időt, a mi eszközünk ez egy kapcsolatban. Ha ez nem áll fent, esetleg nem működik az első megoldás, akkor az előbb említett lapát a másik gondolat. Ha a másik szarba sem néz, akkor annak már mindegy.

Doryyka 2017.09.18. 00:11:37

Kedves férfiak!

Ahelyett, hogy azt gondolnátok, hogy a nő mondjuk azért nem akar szexelni, mert nem kapta meg a BMW-t/bundát/ékszert, meg hasonlókat, néha azon is gondolkodjatok el, ti mindent megtettetek-e... a himsovinizmus helyett magatokba is nézzetek...

Figyel Castro 2017.09.18. 00:12:27

@Up!: Ez miért gúnyolás? Ez tény.

2017.09.18. 14:30:01

@rozsomák: ez így igaz! A nők többségének libidója sokkal kisebb, mint a férfiak nagy részének libidója. Korán megtanulják, hogy a szex egy eszköz, amivel elérhetik a céljaikat és ha önzetlenül osztogatják, akkor azzal a legértékesebb valutájukat vesztegetik el ingyen.
A férfinak a szex szükséglet, a nőnek meg cserealap.
Aztán amikor a nő megkapott mindent: ház, kocsi, gyerekek, férj hazaadott fizetése, akkor elzárja a szexcsapot.
Onnantól az se érdekli, ha a férfi félredug, ha nem költi a vagyonát a másik nőre.
Nők simán megbocsátják a félredugást férfinak, de azt nem, ha a anyagilag hűtlen lesz (mással nemz gyereket és rájuk költi a pénzét az első feleség és családja helyett).

@roli101: "Két nő szexuális étvágya pont elég egy férfinak." - nagy igazságot írtál le!

@Doryyka: "néha azon is gondolkodjatok el, ti mindent megtettetek-e..."

Ez nagyon szép elszólás volt a részedről, hogy a férfinak mindent meg kell tennie. Nem csak anyagiakról van szó, hanem szó szerint MINDENRŐL, amit a nő feltételül szab. A szex az irányítás, kontroll eszköze a nő kezében.

Amikor a nő visszautasítja a szexet, az nem azt jelenti, hogy nincs kedve (hisz többnyire akkor sincs valójába kedve, amikor igent mond), hanem szimplán azt jelenti, hogy nem akar kereskedni, üzletelni, cserélni szexet valamire. Mert a férfinak nincs mit adnia, vagy a nőnek mindene megvan, nincs szüksége semmire már anyagilag.

Up! 2017.09.18. 14:30:09

@Figyel Castro: A "te mindig csak arra gondolsz" is csak tény...

rozsomák 2017.09.19. 12:05:40

@Doryyka:
"néha azon is gondolkodjatok el, ti mindent megtettetek-e"

Tudod az a legszörnyűbb, hogy te még csak nem is érted, hogy ezzel saját magad igazolod pontosan azt, amiről szó van, hogy a nő számára a szex egyfajta fizetőeszköz, ellenszolgáltatáshoz kötött aktus.
("Megtettél mindent ? Akkor oké, szexelhetünk..")