Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Párkapcsolat és szexualitás - a szakértő szemével

Erotikus játék vagy játékos erotika?

2017. november 22. - Kerek Kriszta

erotikus_jatek_vagy_jatekos_erotika.jpg

Egy ideje újra divat lett társasjátékozni.  Felnőttként is. Egyre többen fedezik fel újra vagy merik bevallani, hogy azért mert véget ért a gyermekkor, még nem kell abbahagyni a játékot. Országszerte társasjáték klubok alakulnak, ahol kipróbálhatjuk a legújabb táblás játékokat, de a jól bevált régi klasszikusokkal is megmérkőzhetünk.

Máig emlékszem azokra a meghitt karácsonyi délutánokra, amikor a fa alól előkerült a régóta várt játék, és alig vártam, hogy körbeüljük a szőnyegen. Vagy amikor rokonokhoz, baráti családokhoz mentünk, a gyerekek egy külön szobában „bandáztak”, ahol a villanyvasút és a legó mellett mindig előkerült egy-két társasjáték is. Imádtam.

Felnőttként sincs ez másként.

Nem csoda, hiszen társasjátékozni az egyik legjobb szórakozás.

Akár családi összejöveteleken, akár baráti társaságban, akár kettesben játszunk, ugyanolyan felszabadító, vidám perceket élhetünk át felnőttként is, egy-egy társasjáték party közben, mint gyermekként.

 

A társasjátékozás 8 pozitív hatása

 

  • Szórakoztat
  • Növeli a kreativitást
  • Kitartásra nevel
  • Érzelmileg feltölt
  • Jókedvre derít és csökkenti a stresszt
  • Növeli az önbizalmat
  • Türelemre tanít
  • Erősíti az összetartozás érzését

 

De mi a helyzet a felnőtt társasjátékokkal?

Egyre többféle, kifejezetten felnőtteknek szóló, erotikus társasjátékot is találunk a webshopok „polcain”.

Ezeknél a játékoknál hatványozottan jelennek meg az előbb felsorolt pozitív hatások. Ilyenkor nem társaságban játszunk, hanem csak egymásra figyelünk, valamint a feladatok is direkt úgy vannak kitalálva, hogy növeljék az intimitást.

 

Kíváncsi voltam, hogy „mit tud” egy ilyen játék, ezért rendeltem egyet az egyik legnagyobb hazai webshoptól.

Nem bíztam a véletlenre. A választásom „Az év felnőtt társasjátéka” díj nyertesére, a Monogamyra esett.

„A Monogamy egy kétszemélyes, felnőtteknek szóló, maximálisan szórakoztató és élvezetekben gazdag párjáték, mely biztos élvezetet és intim pillanatokat nyújt a játékosoknak, megfűszerezve ezzel a párkapcsolatot, és még közelebb hozza egymáshoz a szerelmeseket!”

A játék menete

23846934_1420674298059670_1127789506_o.jpg

A játék 3 szintre tagolódik. Ennek megfelelően 3 csomag feladatkártya tartozik a játékhoz.

     1. Intim (rózsaszín) szint: Ezen a szinte még kizárólag a beszélgetésé a főszerep, de már itt is minden kizárólag az erotika körül forog.

     2. Szenvedélyes (lila) szint: Ezeken a kártyákon már feladatokat is találhatunk. Szexi érintések, erotikus simogatások és egyre pikánsabb párbeszédek jellemzik ezt a szintet.

    3. Forró (piros) szint: Ezen a szinten már a szavak helyett a tettek beszélnek.

Van egy pakli Fantázia kártya, ami tulajdonképpen a győztes „jutalma”.  A vesztes félnek kell beteljesítenie a győztes által választott kártya tartalmát.

 

A játéktáblán a kártyákat jelző mezőkön kívül további feladatmezők találhatóak. Egy romantikus, összebújós tánc, egy gyengéd masszázs vagy egy korty a kedvenc italunkból, csak tovább fokozzák a hangulatot és még izgalmasabbá teszik a játékot.

 

Mi a véleménye a játékról azoknak, akik már kipróbálták?

Mivel kíváncsi voltam, hogy a gyakorlatban hogyan működik a játék, ezért odaadtam két párnak, hogy teszteljék. A párok közötti legfőbb különbség a párkapcsolatuk minősége volt. Az egyik pár, a saját bevallásuk szerint, boldog párkapcsolatban, kiegyensúlyozott szexuális életet él, míg a másik párnál a párkapcsolati problémák rányomják a bélyegüket a szexuális életükre is.

Miután kipróbálták a játékot, 1,5-2 órát beszélgettem a párosok hölgytagjaival. Nem szó szerint és nem az egész beszélgetést idézem, csupán a lényeget emeltem ki a beszélgetésekből.

 

Első pár: Nóri és Norbi

13 éve házasok. Két gyermekük van, egy 12 éves fiú és egy 5 éves kislány. Nóri elmondása szerint a kapcsolatuk 13 éve töretlen. Mindent meg tudnak beszélni és a szexuális életük is jónak, változatosnak mondható. Kíváncsi volt, hogy vajon ezek után tud-e új élményt nyújtani a játék. Megmondom őszintén, én is.

 

„Ahogy megkaptuk a játékot azonnal ki is próbáltuk. Régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy veszek egyet, de valahogy mégsem került rá sor. Most, hogy ezt megkaptuk, nagyon vártam az estét.

Amikor viszont elkezdtünk játszani nagyon csalódott lettem. Az Intim kártyákon lévő kérdések már semmi újat nem tudtak mutatni. A házasságunk 13 éve alatt már átbeszéltük őket. Többször is. Csak ültem és azon gondolkodtam, hogy akkor most mi legyen. Ekkor Norbi, a tőle megszokott lazasággal közölte, hogy teljesen felesleges ezen aggódni, folytassuk a második szinten a játékot.

Hát mit mondjak. Nem bántam meg.

Igaz, hogy itt is voltak olyan kérdések, amiket már tudtunk egymásról, de ezen a szinten ez már egyáltalán nem volt zavaró. Lehet, hogy azért, mert sok feladatkártyát is húztunk, és már nem csak a szánk járt. (nevet)

A harmadik szinten lévő kártyákon található feladatok nagyon jók voltak. Sok mindent kipróbáltunk már, de mivel a játékban állandóan új és új feladatokat kellett teljesíteni egymás után, ez valami megmagyarázhatatlan hatással volt ránk. Játék nélkül ennyire változatos éjszakánk szerintem soha nem lett volna.

A játékot természetesen én nyertem, így most várom, hogy a kiválasztott Fantázia kártya feladatát mikor teljesíti Norbi. Izgalmas a tudat, hogy valami készül.”

 

Ajánlanád-e a játékot a hozzátok hasonló helyzetben lévő pároknak?

„Igen. Szerintem ha egy pár teljesen nyitott egymással, és minden erotikus fantáziáját, vágyát megosztja a másikkal, akkor is izgalmas a játék a 2. szinttől. Nekünk még így is több óráig tartott, amíg végigjátszottuk. Az első szint kártyáit szerintem olyanok tudják használni, akik rövidebb ideje vannak együtt vagy nem beszélgetnek túl sokat ezekről a dolgokról.

Voltak olyan feladatok, amiket eszközhiány miatt nem próbáltunk ki, de ezeket egyszerűen csak félretettük és húztunk egy másikat.

Nekünk nagyon klasszul sikerült az este, én azt mondom, hogy mindenképp érdemes kipróbálni egy ilyen társast.”

 

Második pár: Anita és Tibi

9 éve házasok, két gyermekük van. A kisfiú 8, a kislány pedig 5 éves. Anita elmondása szerint a kapcsolatukra nem tudnak annyi időt fordítani, amennyit kellene. Egyre ritkábbak az intim együttlétek és egyre kevesebbet beszélgetnek. Mindketten dolgoznak, a gyerekek kicsik. Anita állandóan fáradt, Tibi pedig ritkán van otthon, sokat dolgozik. Szeretik egymást, de elég sokat veszekednek.

 veszekedo_par.jpg

„Amikor megkaptuk a játékot, 2 hétig nem tudtunk vele mit kezdeni, mert egyszerűen nem találtunk időt arra, hogy kipróbáljuk. A második hét végén arra gondoltam, hogy ez így nem mehet tovább, fogtam a két gyereket és elvittem a szüleimhez. Hazamentem és közöltem a férjemmel, hogy akkor most játszunk. Nem tiltakozott.

Először csak nézegettük, elolvastuk a játékszabályt, beleolvasgattunk a kártyákba. Egy-két kellék kell a játékhoz (a kedvenc alkoholos italotok, gyümölcs, tejszínhab, sál), amik szerencsére voltak itthon.

Az első kártya felhúzásnál nagyon izgultam. Nem tudtam, hogy mire számíthatok. Már sok éve anya-apa üzemmódban működünk. Ez a szexre is rányomja a bélyegét.

Hiába vagyunk már 9 éve házasok, szinte soha nem beszélgettünk azokról a dolgokról, amik a kártyákon álltak. Voltak olyan kérdések, amiktől nagyon zavarba jöttünk. De mindketten erőt vettünk magunkon, és nem tettük félre a kártyákat.

Ahogy haladtunk előre a játékban úgy lettünk egyre felszabadultabbak.

Talán ez az elfogyasztott alkohol mennyiségnek is köszönhető. Nem egyszerre ittunk sokat, hanem ahogy a játék diktálja, sokszor egy kortyot. Nem kell nagy mennyiségre gondolni, kb. 2-2 pohár pezsgő fogyott el, de mivel egyikünk sem iszik rendszeresen (nevet), ez a mennyiség már épp elég volt, hogy oldja a gátlásainkat. Nem azt mondom, hogy a játék végére minden szeméremérzetünket félredobva teljesítettük a feladatokat, de azt hiszem jó irányba mozdított el minket a játék.”

 

Ajánlanád-e a játékot a hozzátok hasonló helyzetben lévő pároknak?

„Mindenképp. Arra viszont készüljenek fel, hogy nem csak testileg, hanem lelkileg is le kell vetkőzniük a másik előtt. El kell felejteni a szemérmességet és le kell tudniuk küzdeni a közöttük kialakult távolságot. A feladatok nagyon szexisek, lényegre törőek. Ki kell lépni a komfortzónájukból és nem szabad prűdnek lenni.

Arra is figyelni kell, hogy legyen elég idejük a játékra. Mindenképp szánjanak rá minimum 2-3 órát. Vannak olyan feladatok is, amik hosszabb időt vesznek igénybe, és vannak olyanok is, amiket azonnal nem lehet megvalósítani, de mi úgy beszéltük meg, hogy ezeket a kártyákat félretesszük egy következő játékhoz, és akkor már eleve rákészülünk ezekre a feladatokra.

Mi örülünk, hogy kipróbálhattuk ezt a játékot. Nem mondom, hogy egyszerű volt levetkőzni a gátlásainkat, vagy hogy nem voltunk zavarban egy-egy pikánsabb feladatnál, de mind a ketten úgy érezzük, hogy újra közelebb kerültünk egymáshoz.

Este, amikor hazahoztuk a gyerekeket, és kiszálltunk a kocsiból, Tibi rám kacsintott, és tett egy olyan mozdulatot, ami az egyik feladatra emlékeztetett. Kitört belőlünk a nevetés. Alig bírtuk abbahagyni. A gyerekek nem értették mi ez a jókedv, de beszálltak ők is a családi röhögésbe.

Rég éreztem ennyire közel magamhoz a férjemet, mint ezen a napon. „

 

Szeretnéd megnyerni? Kattints ide és játssz a Facebook oldalamon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekkriszta.blog.hu/api/trackback/id/tr3413343611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.